ПП Салат з селери, яблуком, горіхами та лимонним соком

  • Cook Time
    15min
  • Для 4х
  • User Review: no comments
  • User Rating:
Add to Favorite

Recipe Overview

  • Recipe typeСалат
  • ServingsДля 4х

Nutritions

  • Енергія 209
  • Білок 2
  • Жири 20
  • Вуглеводи 5

Ingredients

Кількість порцій:
  • Селера 140гр
  • Яблука 100гр
  • Грецькі горіхи 30гр
  • Гірчиця зерниста 2чайн.л
  • Гранат 1чайн.л
  • Лимонний сік 1ст.л.
  • Оливкова олія 3ст.л.
  • Зелень
  • Сіль

Steps

  1. Для приготування такого салату насамперед необхідно підготувати стебла селери. Відокремити їх від основної розетки овочів і ретельно вимити під проточною водою. Усередині жолобка стебла часто є пісок. Відрізати від товстої частини кожного стебла по три сантиметри. Ця частина не знадобиться.
  2. Необхідно оновити зрізи і на протилежному боці стебел селери. За бажанням можна звільнити стебла від жорстких поздовжніх ниток, втоплених у м'якоть. Але мені вони ніколи не заважають.
  3. Нашаткувати селеру на шматочки середньої товщини. Перекласти у миску. За рахунок такої нарізки селери салат буде особливо хрустким.
  4. Волоські горіхи очистити від шкаралупи і нарізати на шматочки середньої величини. Можна зробити нарізку і дрібніше, але мені подобається, щоб структура горіха була виразно видна на салаті.
  5. У соуснику змішати оливкову олію та лимонний сік. Додати зернисту гірчицю. Я її дуже люблю, тому завжди додаю більше. Ви орієнтуйтесь на власний смак.
  6. Яблуко вимити і нашаткувати кубиком. Перекласти всі підготовлені інгредієнти в миску, посолити на смак і заправити соусом. Перед подачею прикрасити салат свіжою зеленню та зернами гранату.

Recipe Description

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  Your rating was