Біла квасоля в томатному соусі

  • Cook Time
    50min
  • Для 2х
  • User Review: no comments
  • User Rating:
Add to Favorite

Recipe Overview

  • Recipe typeГарніри
  • ServingsДля 2х

Nutritions

  • Енергія 91
  • Білок 5
  • Жири 3
  • Вуглеводи 14

Ingredients

Кількість порцій:
  • Квасоля біла 300гр
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Рослинна олія 1ст.л.
  • Томатна паста 100гр
  • Часник 1зубч.
  • Сіль 2гр
  • Перець чорний мелений
  • Перець гострий стручковий 1гр

Steps

  1. Приготуємо інгредієнти. Цю страву можна віднести до розряду простих і швидких, якщо квасолю замочити на ніч, тоді вранці для її приготування потрібно не більше сорока хвилин. Попередньо суху квасолю необхідно промити і залити холодною водою, щоб води було більше вдвічі, за ніч квасоля розбухне і збільшиться в обсязі.
  2. Вранці воду з квасолі зливаємо та ще раз її промиваємо. Заливаємо квасолю свіжою холодною водою, ставимо каструльку на вогонь і варимо близько 30 хвилин на середньому вогні.
  3. В кінці варіння додаємо трохи солі, варимо ще близько 5 хвилин до м'якості квасолі, але не можна її переварити, щоб вона не розварилася. Коли квасоля буде готова, воду зливаємо ще раз промиваємо.
  4. Тим часом приготувэмо томатний соус. Цибулю чистимо і дрібно нарізаємо. Моркву миємо, чистимо і натираємо на середній тертці. На сковороді розігріваємо олію. Кладемо в неї подрібнену цибулю і обсмажуємо до рум'яності. Додаємо до овочів за бажанням попередньо промиту та подрібнену зелень свіжої петрушки. Перемішуємо смажимо ще близько 2 хвилин на середньому вогні.
  5. Потім у сковороду із зеленню вливаємо томатну пасту. Перемішуємо. Додаємо чорний мелений перець та сіль за смаком. Вливаємо невелику кількість води. Тушкуємо, періодично помішуючи масу, близько 3 хвилин. Додаємо дрібно посічений часник. Перемішуємо і тушкуємо до загустівання соусу.
  6. Потім всипаємо варену квасолю, перемішуємо, тушкуємо близько 5 хвилин. Вимикаємо вогонь, даємо квасолі постояти під кришкою у сотейнику близько 10 хвилин. Подаємо до столу. Така страва смачна як у теплому, так і в холодному вигляді. Смачного!

Recipe Description

Similar recipes

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  Your rating was