- Cook Time15min
- Для 4х
Recipe Overview
- Recipe typeСалат
- ServingsДля 4х
Nutritions
- Енергія 209
- Білок 2
- Жири 20
- Вуглеводи 5
Ingredients
Кількість порцій:
- Селера 140гр
- Яблука 100гр
- Грецькі горіхи 30гр
- Гірчиця зерниста 2чайн.л
- Гранат 1чайн.л
- Лимонний сік 1ст.л.
- Оливкова олія 3ст.л.
- Зелень
- Сіль
Steps
- Для приготування такого салату насамперед необхідно підготувати стебла селери. Відокремити їх від основної розетки овочів і ретельно вимити під проточною водою. Усередині жолобка стебла часто є пісок. Відрізати від товстої частини кожного стебла по три сантиметри. Ця частина не знадобиться.
- Необхідно оновити зрізи і на протилежному боці стебел селери. За бажанням можна звільнити стебла від жорстких поздовжніх ниток, втоплених у м'якоть. Але мені вони ніколи не заважають.
- Нашаткувати селеру на шматочки середньої товщини. Перекласти у миску. За рахунок такої нарізки селери салат буде особливо хрустким.
- Волоські горіхи очистити від шкаралупи і нарізати на шматочки середньої величини. Можна зробити нарізку і дрібніше, але мені подобається, щоб структура горіха була виразно видна на салаті.
- У соуснику змішати оливкову олію та лимонний сік. Додати зернисту гірчицю. Я її дуже люблю, тому завжди додаю більше. Ви орієнтуйтесь на власний смак.
- Яблуко вимити і нашаткувати кубиком. Перекласти всі підготовлені інгредієнти в миску, посолити на смак і заправити соусом. Перед подачею прикрасити салат свіжою зеленню та зернами гранату.
Recipe Description
Similar recipes
Cook Time: 30 mins
Салат
Cook Time: 15 mins
Салат