- Cook Time60min
- Для сім'ї
Recipe Overview
- Recipe typeГарніри
- Difficulty levelСередній
- ServingsДля сім'ї
Nutritions
- Енергія 223
- Білок 3
- Жири 11
- Вуглеводи 30
Ingredients
Кількість порцій:
- Рис 160гр
- Болгарський перець 0.5шт.
- Зелений горошок 65гр
- Кукурудза 65гр
- Цибуля ріпчаста 0.5шт
- Морква 1 шт.
- Рослинна олія 3ст.л.
- Суміш трав 1ч.л.
- Перець чорний мелений За смаком
- Сіль За смаком
Steps
- Як зробити рис із овочами на сковороді? Підготуйте потрібні інгредієнти. Можна використовувати різні сорти рису. Але головне, щоб він був довгоозерним і пропареним, тоді він не розвариться і вийде розсипчастим. Овочі можете взяти будь-які. Зелений горошок та кукурудза підійдуть як заморожені, так і консервовані. Заморожені овочі потрібно заздалегідь розморозити, зцідити залишок рідини.
- Попередньо очищену цибулю помийте, наріжте дрібними кубиками. Можна взяти білу цибулю або червону. Форму нарізки овочів можна вибрати будь-яку, але бажано, щоб вона була однаковою, так само і розмір нарізки.
- Моркву очистіть, промийте, наріжте дрібними кубиками.
- Болгарський перець помийте, очистіть від насіння та плодоніжки. Наріжте перець дрібними кубиками.
- Рис промийте в холодній воді кілька разів, доки вода не стане прозорою. Воду злийте.
- У глибокій сковороді розігрійте приблизно половину олії. На помірному вогні обсмажте підготовлену цибулю, періодично помішуючи, близько 2 хвилин.
- Додайте на сковороду моркву, перемішайте. Обсмажте моркву з цибулею при помішуванні 3 хвилини.
- Викладіть кубики болгарського перцю і зелений горошок, готуйте овочі на помірному вогні ще 3 хвилини. Якщо використовується свіжозаморожена кукурудза, додайте її на цьому етапі, попередньо розморозивши.
- Консервовану кукурудзу викладіть в останню чергу. Додайте спеції та ароматні трави, перемішайте.
- Додайте на сковорідку рослинне масло, що залишилося. Викладіть промитий рис. Помішуючи, потримайте рис з овочами на вогні пару хвилин, щоб рис увібрав масло.
- Залийте рис із овочами теплою водою, посоліть. Вода має повністю їх покрити. Мені знадобилося 350 мл води.
- Доведіть воду до кипіння. Прикрийте кришкою сковороду і варіть рис на помірному вогні 12-15 хвилин до повного викіпання рідини. У цей час рис не перемішуйте.
- Коли вода повністю випарується, рис із овочами акуратно перемішайте. Закрийте кришкою та прогрійте на слабкому вогні ще 5 хвилин.
- Подавайте рис з овочами як гарнір, або як самостійну страву. Смачного!
Recipe Description
Використовуйте для смаження масло з високою температурою димлення! Будь-які масла корисні лише до досягнення певної температури – точки димлення, при якій масло починає горіти і у ньому утворюються токсичні речовини, у тому числі канцерогени. Нерафіновані олії, за рідкісними винятками, мають низьку точку димлення. У них багато невідфільтрованих органічних частинок, які швидко починають горіти. Рафіновані олії більш стійкі до нагрівання, і точка димлення у них вища. Якщо ви збираєтеся готувати їжу в духовці, на сковороді або грилі, переконайтеся, що використовуєте олію з високою точкою димлення. Найпоширеніші з олій з високою точкою димлення: рафіновані сорти соняшникової, оливкової та виноградної.
Similar recipes
Cook Time: 40 mins
Гарніри
Cook Time: 35 mins
Гарніри