Рис з овочами на сковороді

  • Cook Time
    60min
  • Для сім'ї
  • User Review: no comments
  • User Rating:
Add to Favorite

Recipe Overview

  • Recipe typeГарніри
  • Difficulty levelСередній
  • ServingsДля сім'ї

Nutritions

  • Енергія 223
  • Білок 3
  • Жири 11
  • Вуглеводи 30

Ingredients

Кількість порцій:
  • Рис 160гр
  • Болгарський перець 0.5шт.
  • Зелений горошок 65гр
  • Кукурудза 65гр
  • Цибуля ріпчаста 0.5шт
  • Морква 1 шт.
  • Рослинна олія 3ст.л.
  • Суміш трав 1ч.л.
  • Перець чорний мелений За смаком
  • Сіль За смаком

Steps

  1. Як зробити рис із овочами на сковороді? Підготуйте потрібні інгредієнти. Можна використовувати різні сорти рису. Але головне, щоб він був довгоозерним і пропареним, тоді він не розвариться і вийде розсипчастим. Овочі можете взяти будь-які. Зелений горошок та кукурудза підійдуть як заморожені, так і консервовані. Заморожені овочі потрібно заздалегідь розморозити, зцідити залишок рідини.
  2. Попередньо очищену цибулю помийте, наріжте дрібними кубиками. Можна взяти білу цибулю або червону. Форму нарізки овочів можна вибрати будь-яку, але бажано, щоб вона була однаковою, так само і розмір нарізки.
  3. Моркву очистіть, промийте, наріжте дрібними кубиками.
  4. Болгарський перець помийте, очистіть від насіння та плодоніжки. Наріжте перець дрібними кубиками.
  5. Рис промийте в холодній воді кілька разів, доки вода не стане прозорою. Воду злийте.
  6. У глибокій сковороді розігрійте приблизно половину олії. На помірному вогні обсмажте підготовлену цибулю, періодично помішуючи, близько 2 хвилин.
  7. Додайте на сковороду моркву, перемішайте. Обсмажте моркву з цибулею при помішуванні 3 хвилини.
  8. Викладіть кубики болгарського перцю і зелений горошок, готуйте овочі на помірному вогні ще 3 хвилини. Якщо використовується свіжозаморожена кукурудза, додайте її на цьому етапі, попередньо розморозивши.
  9. Консервовану кукурудзу викладіть в останню чергу. Додайте спеції та ароматні трави, перемішайте.
  10. Додайте на сковорідку рослинне масло, що залишилося. Викладіть промитий рис. Помішуючи, потримайте рис з овочами на вогні пару хвилин, щоб рис увібрав масло.
  11. Залийте рис із овочами теплою водою, посоліть. Вода має повністю їх покрити. Мені знадобилося 350 мл води.
  12. Доведіть воду до кипіння. Прикрийте кришкою сковороду і варіть рис на помірному вогні 12-15 хвилин до повного викіпання рідини. У цей час рис не перемішуйте.
  13. Коли вода повністю випарується, рис із овочами акуратно перемішайте. Закрийте кришкою та прогрійте на слабкому вогні ще 5 хвилин.
  14. Подавайте рис з овочами як гарнір, або як самостійну страву. Смачного!

Recipe Description

Використовуйте для смаження масло з високою температурою димлення! Будь-які масла корисні лише до досягнення певної температури – точки димлення, при якій масло починає горіти і у ньому утворюються токсичні речовини, у тому числі канцерогени. Нерафіновані олії, за рідкісними винятками, мають низьку точку димлення. У них багато невідфільтрованих органічних частинок, які швидко починають горіти. Рафіновані олії більш стійкі до нагрівання, і точка димлення у них вища. Якщо ви збираєтеся готувати їжу в духовці, на сковороді або грилі, переконайтеся, що використовуєте олію з високою точкою димлення. Найпоширеніші з олій з високою точкою димлення: рафіновані сорти соняшникової, оливкової та виноградної.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  Your rating was