- Cook Time45min
- Для 3х
Recipe Overview
- Recipe typeГарніри
- Difficulty levelЛегко
- ServingsДля 3х
Nutritions
- Енергія 202
- Білок 4
- Жири 4
- Вуглеводи 40
Ingredients
- Рис 1стак.
- Гарбуз 250гр
- Куркума 0.5чайн.л.
- Соняшникова олія 1ст.л.
- Сіль 1чайн.л.
- Часник 3зубч.
Steps
- Приготування тушкованого рису з гарбузом почніть із підготовки необхідних інгредієнтів. Який рис підійде найкраще? Беріть довгозерновий білий рис. Якщо використовуєте пропарений рис, тоді враховуйте, що час готування та кількість води буде змінено (скільки та як варити, читайте на упаковці).
- Гарбуз помийте, розріжте. Очистіть від насіння і шкірки. Наріжте на маленькі шматочки. Який гарбуз підійде найкраще? Вибирайте плід з тонкою шкіркою, яскраво-оранжевою щільною та солодкою м'якоттю.
- Часник очистіть від лушпиння. Подрібніть зубчики ножем.
- У сковороду налийте олію з високою температурою димлення. Розігрійте. Як перевірити розігріту олію достатньо? Опустіть дерев'яну лопатку, якщо навколо зібралися бульбашки, отже вже можна обсмажувати часник. Покладіть його на сковороду, смажте близько 2 хвилин при постійному помішуванні.
- Додайте до часнику нарізаний гарбуз. Смажте разом близько 5 хвилин до рум'яності гарбузових скибочок.
- Перекладіть гарбуз із часником у каструлю з товстим дном. Промийте кілька разів рисову крупу в холодній воді, доки вода не стане прозорою. Тепер викладіть у каструлю, розрівняйте ложкою поверхню. Посоліть, всипте куркуму. Налийте гарячої води на 2 пальці вище за рівень рису.
- Готуйте рис із гарбузом під кришкою на помірному вогні до готовності (приблизно 20-25 хвилин) та повного випарювання води. Не забувайте час від часу змішувати вміст. Якщо вода ввібралася, а рис ще твердуватий, влийте трохи води (приблизно 1/3 склянки) і продовжуйте томити на малому вогні, поки рис і гарбуз не стануть м'якими.
- Подайте готовий рис із гарбузом до столу у гарячому вигляді. Зверху посипте подрібненою зеленню (кріп, петрушка, кінза). Смачного!
Recipe Description
Страва нагадує овочевий плов. Розсипчастий рис, соковитий та ароматний гарбуз – відмінне поєднання! Можна подавати, як самостійну страву або як гарнір до м’яса. Якщо любите, обсмажте спочатку дрібно нарізану цибулю, додайте крупно натерту морквину на пательню. Коли вона стане м’якою, додайте скибочки болгарського перцю. Потім тушкуйте овочі з гарбузом та рисом, діючи за описаним рецептом. За бажанням в каструлю до рису можна додати жменю попередньо розпареного в гарячій воді родзинок. Важливо! Щоб страви з рисом виходили незмінно смачними, читайте статтю про тонкощі вибору рису і секрети його приготування. Так як ступінь солоності, солодощі, гіркоти, гостроти, кислоти, пекучості у кожного індивідуальна, завжди додавайте спеції, прянощі та приправи, орієнтуючись на свій смак! Якщо якусь із приправ ви кладете вперше, то врахуйте, що є спеції, з якими особливо важливо не переборщити (наприклад, перець чилі).
Similar recipes
Гарніри
Гарніри