Відварений рис з кукурудзою на гарнір

  • Час приготування
    35хв
  • Для сім'ї
  • Відгуки: коментарів немає
  • Рейтинг:
Додати до вибраного

Огляд рецепта

  • Тип рецептуГарніри

Енергетична цінність

  • Енергія 282
  • Білок 6
  • Жири 1
  • Вуглеводи 64

Інгредієнти

Кількість порцій:
  • Кукурудза 100гр
  • Рис 300гр
  • Сіль 1чайн.

Кроки приготування

  1. Підготувати інгредієнти. Щоб приготувати гарнір з відвареного рису з консервованою кукурудзою нам знадобиться: рис (краще довгоозернстий, бажано пропарений); банку консервованої кукурудзи; сіль та вода.
  2. Рис ретельно промити у холодній воді. Потім відкинути на друшляк і обсушити.
  3. Викласти рис у каструлю. Залити холодною водою так, щоб рівень води був трохи вищий за рівень рису. У каструлю додати солі.
  4. Поставити каструлю на повільний вогонь, накрити кришкою, залишивши невелику щілинку для виходу пари.
  5. Варити рис близько 15 хвилин до готовності та повного випарювання рідини.
  6. Консервовану кукурудзу відкинути на друшляк і дати стекти рідині. Зерна обсушити. У каструлю із готовим рисом додати консервовану кукурудзу і перемішати.
  7. Подавати такий гарнір можна з основними стравами: м'ясом, птицею, рибою. Я подавала такий гарнір до шашличка із курки, а також до рулетиків із курки в беконі. Смачного!

Опис рецепта

Мені дуже подобається цей гарнір. Не лише смаком, а й гарним виглядом. Білий рис із яскравими жовтими цяточками кукурудзи виглядає незвичайно та ошатно. Кукурудзу для страви можна брати не лише консервовану, а й заморожену. Тільки потрібно попередньо її відварити в підсоленій воді до готовності і відкинути на друшляк. Відварювати рис необхідно в глибокому посуді з товстими стінками. Справа в тому, що ця крупа «любить» рівномірне прогрівання. Круглий рис краще відразу відкласти убік – він підходить виключно для каш, запіканок та суші. Щоб приготувати розсипчастий рис, віддайте перевагу довгозерним сортам, наприклад Жасмин або Басматі. Або використовуйте пропарений довгозернстий рис. Необхідно дуже ретельно промивати рис водою. З каламутної та білої вода має стати чистою та прозорою, тому промивайте, стільки разів, скільки необхідно. Так з рису видаляться надлишки крохмалю, що теж сприятиме розсипчастості. Адже саме крохмаль змушує зерна склеюватись між собою.

Подібні рецепти

Час приготування: 40 хв

Гарніри

Час приготування: 1 год

Гарніри

Час приготування: 45 хв

Гарніри

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  Your rating was