- Cook Time40min
- Для 4х
Recipe Overview
- Recipe typeГарніри
- Difficulty levelЛегко
- ServingsДля 4х
Nutritions
- Енергія 259
- Білок 7
- Жири 6
- Вуглеводи 44
Ingredients
Кількість порцій:
- Макарони 400гр
- Помідори 200гр
- Оливкова олія 2ст.л.
- Зелень кінзи 10гр
- Петрушка 10гр
- Сіль 2гр
- Часник 3зубч.
Steps
- Готуємо інгредієнти. Італійська кухня любить смак вишуканий, тому можна додати більше гострих спецій. Можна також додати оливки, каперси, гострий перчик та інші за бажанням більше свіжої зелені. Можна використовувати заморожену зелень. Але навіть без них паста виходить смачною, ароматною та пікантною.
- Часник дрібно рубаємо чи подрібнюємо через прес.
- На сковороді розігріваємо оливкову олію. Викладаємо на сковороду порізаний часник, смажимо близько 5 хвилин. За цей час він має стати прозорим і злегка підрум'янитися.
- Помідори миємо, ріжемо на маленькі кубики. Якщо помідори великі, з жорсткою шкіркою, краще їх ошпарити окропом і зняти шкірку, після чого дрібно порізати. Кладемо помідори до часнику у сковороду. Обсмажуємо овочі протягом 15 хвилин на повільному вогні, поки помідори не пустять сік.
- Потім додаємо зелень кінзи та петрушки, сіль за смаком, перемішуємо, можна додати пекучого перцю. Обсмажуємо ще близько 3 хвилин. Вимикаємо вогонь. Довго жарити не потрібно, щоб зелень не згоріла, а соус не випарувався.
- Паралельно можна відварити макарони. У каструлі доводимо до кипіння воду, додаємо сіль. Кладемо макарони. Варимо до готовності, за часом згідно з інструкцією, вказаною на упаковці. Час приготування макаронів залежить від сорту, якості та виробника. Зливаємо воду з макаронів. Макарони сприскуємо оливковою олією, акуратно перемішуємо, щоб вони не склеїлися.
- Викладаємо готові макарони у тарілки, зверху томатний соус. Подати макарони італійською можна як самостійну страву або як гарнір до м'яса. Смачного!
Recipe Description
Найпростіша і найсмачніша страва – макарони по-італійськи! Страви італійської кухні зараз активно користуються попитом у всьому світі. Паста особливо популярна. Рецептів її приготування існує дуже багато різних. Пов’язано це з походженням цих рецептів у різних регіонах Італії. Макарони по-італійськи готують із вершковим, томатним чи сирним соусом, з овочами чи м’ясом. Найпростіший та універсальний рецепт макаронів по-італійськи – це томатний (овочевий). Його можна подати як самостійну страву або гарнір до м’яса, а готується за лічені хвилини та з мінімуму інгредієнтів.
Similar recipes
Cook Time: 50 mins
Гарніри
Cook Time: 1 hours
Гарніри
Cook Time: 45 mins
Гарніри