- Cook Time50min
- Для 2х
Recipe Overview
- Recipe typeГарніри
- ServingsДля 2х
Nutritions
- Енергія 91
- Білок 5
- Жири 3
- Вуглеводи 14
Ingredients
Кількість порцій:
- Квасоля біла 300гр
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Рослинна олія 1ст.л.
- Томатна паста 100гр
- Часник 1зубч.
- Сіль 2гр
- Перець чорний мелений
- Перець гострий стручковий 1гр
Steps
- Приготуємо інгредієнти. Цю страву можна віднести до розряду простих і швидких, якщо квасолю замочити на ніч, тоді вранці для її приготування потрібно не більше сорока хвилин. Попередньо суху квасолю необхідно промити і залити холодною водою, щоб води було більше вдвічі, за ніч квасоля розбухне і збільшиться в обсязі.
- Вранці воду з квасолі зливаємо та ще раз її промиваємо. Заливаємо квасолю свіжою холодною водою, ставимо каструльку на вогонь і варимо близько 30 хвилин на середньому вогні.
- В кінці варіння додаємо трохи солі, варимо ще близько 5 хвилин до м'якості квасолі, але не можна її переварити, щоб вона не розварилася. Коли квасоля буде готова, воду зливаємо ще раз промиваємо.
- Тим часом приготувэмо томатний соус. Цибулю чистимо і дрібно нарізаємо. Моркву миємо, чистимо і натираємо на середній тертці. На сковороді розігріваємо олію. Кладемо в неї подрібнену цибулю і обсмажуємо до рум'яності. Додаємо до овочів за бажанням попередньо промиту та подрібнену зелень свіжої петрушки. Перемішуємо смажимо ще близько 2 хвилин на середньому вогні.
- Потім у сковороду із зеленню вливаємо томатну пасту. Перемішуємо. Додаємо чорний мелений перець та сіль за смаком. Вливаємо невелику кількість води. Тушкуємо, періодично помішуючи масу, близько 3 хвилин. Додаємо дрібно посічений часник. Перемішуємо і тушкуємо до загустівання соусу.
- Потім всипаємо варену квасолю, перемішуємо, тушкуємо близько 5 хвилин. Вимикаємо вогонь, даємо квасолі постояти під кришкою у сотейнику близько 10 хвилин. Подаємо до столу. Така страва смачна як у теплому, так і в холодному вигляді. Смачного!
Recipe Description
Similar recipes
Cook Time: 40 mins
Гарніри
Cook Time: 45 mins
Гарніри