Рис для суші в домашніх умовах

  • Час приготування
    60хв
  • Для сім'ї
  • Відгуки: коментарів немає
  • Рейтинг:
Додати до вибраного

Огляд рецепта

  • Тип рецептуГарніри
  • Складність приготуванняСередній
  • ПорціїДля сім'ї

Енергетична цінність

  • Енергія 159
  • Білок 3
  • Вуглеводи 35

Інгредієнти

Кількість порцій:
  • Круглий рис 200гр
  • Вода 200мл
  • Рисовий оцет 5 ч.л.
  • Цукор 2 ч.л.
  • Сіль 1 ч.л.

Кроки приготування

  1. Підготуйте інгредієнти. Рис обов'язково потрібно придбати японський, круглозерний або спеціальний рис для суші. Довгозернистий і пропарений рис для приготування суші та ролів категорично не підходить, тому що через низький вміст у зернах крохмалю такий рис не має потрібної клейковини, і приготовлена страва просто розсипатиметься. Для заправки необхідно використовувати саме рисовий оцет, заміна столовим оцтом категорично заборонена.
  2. Рис пересипте в миску, влийте проточну холодну воду і, щоб не пошкодити зерна, акуратними рухами промийте рис, злийте каламутну воду і знову налийте чисту холодну проточну воду. Рис необхідно промити не менше 4 разів, вода має стати чистою та прозорою. Відкиньте промитий рис на друшляк і залиште його так на 10 хвилин, за цей час стіче вся зайва рідина.
  3. Пересипте рис у каструлю та залийте водою, поставте на вогонь. Дуже важливо дотримуватися співвідношення рису та води. Воно має бути 1:1. Коли вода закипить, закрийте прозорою кришкою каструлю, зменшіть вогонь до мінімального і варіть 15 хвилин. За цей час повністю має випаруватися волога. Кришку під час варіння відкривати не можна, тому, щоб бачити процес варіння, краще використовувати прозору кришку.
  4. Через вказаний час зніміть каструлю з рисом з вогню і залиште рис пропарюватися під закритою кришкою протягом 10 хвилин. Кришку не відкривайте, рис повинен повністю приготуватися.
  5. В цей час приготуйте заправку. У невеликий ковшик (турку) влийте рисовий оцет, всипте цукор та сіль. Поставте ковшик на повільний вогонь і, перемішуючи, розчиніть сипкі інгредієнти. Як тільки цукор та сіль розчинилися, відразу ж зніміть заправку з вогню. Заправка в жодному разі не повинна кипіти, тому готувати її на сильному вогні не можна.
  6. Готовий рис перекладіть у дерев'яну миску, протерту вологим рушником, таким чином, рис не прилипатиме до посуду. Краще використовувати спеціальну діжку хангірі з кипарису, але в мене такої немає, тому я використала ту, яка була. Дерев'яний посуд використовується для того, щоб запобігти будь-якій взаємодії з рисовим оцтом, а також дерев'яний посуд вбирає зайву вологу рису при його перемішуванні.
  7. Візьміть дерев'яну лопатку та розмістіть її над рисом. Оцтову заправку лийте на лопатку, а вона акуратно розтечеться по рису. Плавними рухами розбивайте рис, акуратно перемішайте його, намагаючись не пошкодити зерна рису. Накрийте вологим рушником і дайте рису охолонути. Коли рис охолоне, можна приступати до формування суші та ролів.

Опис рецепта

З цієї кількості інгредієнтів вийшло 450 гр. відвареного рису для суші. Ні в якому разі солити і додавати спеції при варінні рису не можна. Якщо дуже хочеться, щоб рис вийшов запашним, можна додати шматочок комбу (водорості). Однак витягти з каструлі комбу потрібно до закипання води. Оцтову заправку для рису можна придбати в магазині вже готову, тоді процес приготування рису для суші та роллів займе у вас ще менше часу. Готовий рис не можна прибирати в холодильник, так як зерна стануть жорсткими, що відіб’ється на якості та смаку приготовлених страв, тому краще готуйте рис невеликими порціями.

Подібні рецепти

Час приготування: 35 хв

Гарніри

Час приготування: 40 хв

Гарніри

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  Your rating was