- Cook Time75min
- Для 4х
Recipe Overview
- Recipe typeГарніри
- Difficulty levelСередній
- ServingsДля 4х
Nutritions
- Енергія 143
- Білок 2
- Жири 2
- Вуглеводи 28
Ingredients
Кількість порцій:
- Рис басматі 350гр
- Вода 700мл
- Родзинки 150гр
- Імбир 20гр
- Каррі 2.5гр
- Кленовий сироп 20мл
- Кориця 2.5гр
- Куркума 2.5гр
- Лавровий лист 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 140гр
- Морська сіль 2.5гр
- Оливкова олія 1.5стол.л.
- Часник 2зубч.
Steps
- Родзинки потрібно заздалегідь замочити в теплій воді.
- Промийте рис. Робити це потрібно ретельно - поки вода не почне текти абсолютно прозорою.
- Викладіть басматі в каструлю середнього розміру, потім додайте лавровий лист, морську сіль та оливкову олію (1 ч. л.)
- Залийте рис водою , перемішавши, доведіть до кипіння. Зменште вогонь, накрийте кришкою каструлю. Варіть басматі 15 хвилин.
- Зніміть каструлю з вогню, приберіть лавровий лист, а рис акуратно перемішайте вилкою (начебто збиваючи). Накрийте кришкою каструлю, залиште на 10 хвилин.
- Почистіть і дрібно наріжте цибулю. Чищений від лушпиння часник подрібніть. Корінь імбиру потріть.
- Родзинки відкиньте на друшляк, промийте кип'яченою водою, потім дайте їй стекти. Можна ізюм навіть злегка віджати.
- Розігрійте сковороду з оливковою олією, що залишилася, викладіть в неї цибулю.
- Додайте до цибулі часник, імбир, корицю, куркуму і каррі. Перемішайте і тримайте на вогні 1 хвилину.
- Родзинки перемішайте з кленовим сиропом, викладіть у сковороду до цибулі та спецій.
- Тепер потрібно додати в сковороду рис партіями, щоразу добре, але акуратно перемішуючи. Потримайте рис на вогні ще півхвилини, вимкніть нагрівання. Басматі з родзинками та прянощами готовий - можна насолоджуватися!
Recipe Description
Similar recipes
Cook Time: 1 hours
Гарніри
Cook Time: 40 mins
Гарніри
Cook Time: 1 hours
Гарніри