Лобіо із зелених стручків квасолі по-грузинськи

  • Час приготування
    40хв
  • Для 4х
  • Відгуки: коментарів немає
  • Рейтинг:
Додати до вибраного

Огляд рецепта

  • Тип рецептуГарніри

Енергетична цінність

  • Енергія 105
  • Білок 3
  • Жири 8
  • Вуглеводи 5

Інгредієнти

Кількість порцій:
  • Квасоля стручкова зелена 500гр
  • Помідори 1 шт.
  • Грецькі горіхи 50гр
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Рослинна олія 2ст.л.
  • Пажитник 1чайн.
  • Перець червоний мелений 0.5чайн.
  • Часник 2зубч.
  • Сіль
  • Кріп

Кроки приготування

  1. Підготуйте усі необхідні продукти. Якщо ви готуєте лобіо в сезон овочів, то, звичайно, краще брати свіжу квасолю. Але також чудово підійде і заморожена, бажано щоб вона була довга, не порізана. Також і помідор у не сезон овочів можна замінити на томатну пасту. Часник і кріп раджу брати свіжими, тоді готове блюдо вийде дуже ароматне. Гостроту та кількість спецій регулюйте на свій смак.
  2. Помідор залийте окропом і залиште хвилин на 5. Таким чином у нього здувається шкірка і легко очиститься від шкірки.
  3. Квасолю можна не розморожувати. Відразу покладіть її в киплячу підсолену воду і варіть близько 10 хвилин при слабкому кипінні. Потім воду злийте і залийте квасолю холодною водою, так вона збереже свій яскравий зелений колір.
  4. Помідор очистіть від шкірки та довільно наріжте. Цибулю почистіть і наріжте кубиком.
  5. У сковороді розігрійте олію, додайте цибулю і обсмажте її хвилин 5.
  6. Додайте нарізаний помідор або томатну пасту (якщо ви використовуєте її), тушкуйте ще хвилин 7.
  7. Кріп помийте і подрібніть, часник подрібніть. Я натираю його на дрібній тертці, але можна пропустити його через прес або подрібнити за допомогою ножа. Із зелені не обов'язково використовувати саме кріп, це може бути будь-яка свіжа зелень: кінза, петрушка, базилік відмінно підійдуть.
  8. Додайте зелень з часником у сковороду і обсмажуйте ще хвилин 5.
  9. Тепер черга квасолі. Додайте її до сковороди, перемішайте і обсмажуйте все близько 10 хвилин, постійно помішуючи.
  10. Волоські горіхи при необхідності обсмажте, потім подрібніть їх. Можна зробити це ножем або прокатати їх качалкою. Блендером користуватися не раджу, все ж таки зовсім подрібнювати в пил горіхи не варто, краще, щоб відчувалася їхня текстура.
  11. Всипте в сковороду спеції. Знову ж таки, я не наполягаю на своєму їхньому варіанті. Дуже доречними будуть: хмелі-сунелі, уцхо-сунелі, запашний перець та інші.
  12. Потім подрібнені горіхи. Все перемішайте і обсмажте ще 5 хвилин. В останню чергу посоліть.
  13. Подавайте цю традиційну грузинську страву і в гарячому, і холодному вигляді. Вона завжди самодостатня. Смачного!

Опис рецепта

Подібні рецепти

Час приготування: 1 год

Гарніри

Час приготування: 45 хв

Гарніри

Час приготування: 1 год 15 хв

Гарніри

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  Your rating was