- Cook Time40min
- Для 4х
Recipe Overview
- Recipe typeГарніри
Nutritions
- Енергія 105
- Білок 3
- Жири 8
- Вуглеводи 5
Ingredients
Кількість порцій:
- Квасоля стручкова зелена 500гр
- Помідори 1 шт.
- Грецькі горіхи 50гр
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Рослинна олія 2ст.л.
- Пажитник 1чайн.
- Перець червоний мелений 0.5чайн.
- Часник 2зубч.
- Сіль
- Кріп
Steps
- Підготуйте усі необхідні продукти. Якщо ви готуєте лобіо в сезон овочів, то, звичайно, краще брати свіжу квасолю. Але також чудово підійде і заморожена, бажано щоб вона була довга, не порізана. Також і помідор у не сезон овочів можна замінити на томатну пасту. Часник і кріп раджу брати свіжими, тоді готове блюдо вийде дуже ароматне. Гостроту та кількість спецій регулюйте на свій смак.
- Помідор залийте окропом і залиште хвилин на 5. Таким чином у нього здувається шкірка і легко очиститься від шкірки.
- Квасолю можна не розморожувати. Відразу покладіть її в киплячу підсолену воду і варіть близько 10 хвилин при слабкому кипінні. Потім воду злийте і залийте квасолю холодною водою, так вона збереже свій яскравий зелений колір.
- Помідор очистіть від шкірки та довільно наріжте. Цибулю почистіть і наріжте кубиком.
- У сковороді розігрійте олію, додайте цибулю і обсмажте її хвилин 5.
- Додайте нарізаний помідор або томатну пасту (якщо ви використовуєте її), тушкуйте ще хвилин 7.
- Кріп помийте і подрібніть, часник подрібніть. Я натираю його на дрібній тертці, але можна пропустити його через прес або подрібнити за допомогою ножа. Із зелені не обов'язково використовувати саме кріп, це може бути будь-яка свіжа зелень: кінза, петрушка, базилік відмінно підійдуть.
- Додайте зелень з часником у сковороду і обсмажуйте ще хвилин 5.
- Тепер черга квасолі. Додайте її до сковороди, перемішайте і обсмажуйте все близько 10 хвилин, постійно помішуючи.
- Волоські горіхи при необхідності обсмажте, потім подрібніть їх. Можна зробити це ножем або прокатати їх качалкою. Блендером користуватися не раджу, все ж таки зовсім подрібнювати в пил горіхи не варто, краще, щоб відчувалася їхня текстура.
- Всипте в сковороду спеції. Знову ж таки, я не наполягаю на своєму їхньому варіанті. Дуже доречними будуть: хмелі-сунелі, уцхо-сунелі, запашний перець та інші.
- Потім подрібнені горіхи. Все перемішайте і обсмажте ще 5 хвилин. В останню чергу посоліть.
- Подавайте цю традиційну грузинську страву і в гарячому, і холодному вигляді. Вона завжди самодостатня. Смачного!
Recipe Description
Similar recipes
Cook Time: 3 mins
Гарніри
Cook Time: 35 mins
Гарніри