- Cook Time30min
- Для 4х
Recipe Overview
- Кухні світуІталійська
- Види стравВечеря
- IngredientsМакарони
Nutritions
- Білок 11г
- Жири 24г
- Вуглеводи 44г
- Енергія 413ккал
Ingredients
Кількість порцій:
- Макарони 450г
- Базилік 50гр
- Кедрові горіхи 70гр
- Рослинна олія 100мл
- Пармезан 70гр
- Часник 2зуб.
- Сіль 1ч.л.
Steps
- Як зробити пасту з соусом песто? Підготуйте продукти. Базилік для песто візьміть зелений. У соус йде тільки листя, стебла занадто жорсткі для нього. Олія найкраще підходить оливкова, але, через брак, підійде і звичайна рослинна. Замість пармезану можете взяти будь-який інший твердий сир. Горіхи також підійдуть будь-які — кешью, грецькі, мигдаль.
- Спочатку приготуйте песто соус. Як зробити соус? Листя базиліка добре промийте та обсушіть. Почистити часник. Горіхи можете трохи підсушити на сковороді, це за бажанням. Складіть листя, горіхи, часник та олію в чашу блендера.
- Короткими імпульсними рухами подрібніть масу до стану крихти. Сильно перетирати не треба, песто є не пастоподібною масою, а крупинчастою. Якщо у вас є мармурова ступка, то можете перетерти продукти в ній саме так роблять у класичному рецепті.
- Сир натерти на дрібній тертці.
- Додайте сир до перетертої маси і буквально на кілька миттєвостей увімкніть блендер, щоб змішати усі інгредієнти. Тепер треба скуштувати песто на сіль, я додала чайну ложку. Якщо вам видасться соус солоним, не додавайте.
- Залишилося зварити макарони. Варіть їх до стану аль денте, на зубок, це коли вони залишаються трохи твердими. Готову пасту відкиньте на друшляк і відразу складіть у глибоку миску. Якщо залишиться трохи води, не страшно, вона зробить соус рідкішим. Додайте песто, перемішайте і потім розкладіть по тарілках. Але ви можете відразу розкласти макарони по тарілках і потім додати соус.
Recipe Description
Смак цієї страви багато в чому залежить від правильного вибору пасти – вибирайте макарони, виготовлені лише з твердих сортів пшениці. Вони не розварюються і набагато смачніші, але якщо вам не подобаються такі сорта, то можете брати свої улюблені.
За формою та розміром підійде абсолютно будь-яка паста: спагетті, фузиллі, пір’їнки, ріжки, тальятеллі. Якщо ви досвідчений кулінар, можете приготувати пасту самостійно.
Готовий соус песто добре зберігається в холодильнику протягом кількох днів. Якщо ж ви зробили дуже багато соусу, то заморозьте його. Краще поділити песто на порції.
Крім пасти песто відмінно підходить до страв із курки, його також часто використовують у салатах.
Similar recipes
Cook Time: 40 mins
Гарніри
Cook Time: 30 mins
Салат
Cook Time: 1 hours
Гарніри
Андрій says: 17.10.2022 at 14:58
Гарний рецепт. Швидко і смачно можна самому зробити без підготовки