Паста з соусом песто

  • Cook Time
    30min
  • Для 4х
  • User Review: one comment
  • User Rating:
Add to Favorite

Recipe Overview

  • Кухні світуІталійська
  • Види стравВечеря
  • IngredientsМакарони

Nutritions

  • Білок 11г
  • Жири 24г
  • Вуглеводи 44г
  • Енергія 413ккал

Ingredients

Кількість порцій:
  • Макарони 450г
  • Базилік 50гр
  • Кедрові горіхи 70гр
  • Рослинна олія 100мл
  • Пармезан 70гр
  • Часник 2зуб.
  • Сіль 1ч.л.

Steps

  1. Як зробити пасту з соусом песто? Підготуйте продукти. Базилік для песто візьміть зелений. У соус йде тільки листя, стебла занадто жорсткі для нього. Олія найкраще підходить оливкова, але, через брак, підійде і звичайна рослинна. Замість пармезану можете взяти будь-який інший твердий сир. Горіхи також підійдуть будь-які — кешью, грецькі, мигдаль.
  2. Спочатку приготуйте песто соус. Як зробити соус? Листя базиліка добре промийте та обсушіть. Почистити часник. Горіхи можете трохи підсушити на сковороді, це за бажанням. Складіть листя, горіхи, часник та олію в чашу блендера.
  3. Короткими імпульсними рухами подрібніть масу до стану крихти. Сильно перетирати не треба, песто є не пастоподібною масою, а крупинчастою. Якщо у вас є мармурова ступка, то можете перетерти продукти в ній саме так роблять у класичному рецепті.
  4. Сир натерти на дрібній тертці.
  5. Додайте сир до перетертої маси і буквально на кілька миттєвостей увімкніть блендер, щоб змішати усі інгредієнти. Тепер треба скуштувати песто на сіль, я додала чайну ложку. Якщо вам видасться соус солоним, не додавайте.
  6. Залишилося зварити макарони. Варіть їх до стану аль денте, на зубок, це коли вони залишаються трохи твердими. Готову пасту відкиньте на друшляк і відразу складіть у глибоку миску. Якщо залишиться трохи води, не страшно, вона зробить соус рідкішим. Додайте песто, перемішайте і потім розкладіть по тарілках. Але ви можете відразу розкласти макарони по тарілках і потім додати соус.

Recipe Description

Смак цієї страви багато в чому залежить від правильного вибору пасти – вибирайте макарони, виготовлені лише з твердих сортів пшениці. Вони не розварюються і набагато смачніші, але якщо вам не подобаються такі сорта, то можете брати свої улюблені.
За формою та розміром підійде абсолютно будь-яка паста: спагетті, фузиллі, пір’їнки, ріжки, тальятеллі. Якщо ви досвідчений кулінар, можете приготувати пасту самостійно.
Готовий соус песто добре зберігається в холодильнику протягом кількох днів. Якщо ж ви зробили дуже багато соусу, то заморозьте його. Краще поділити песто на порції.
Крім пасти песто відмінно підходить до страв із курки, його також часто використовують у салатах.

1 thoughts on “Паста з соусом песто”

  • Андрій says: 17.10.2022 at 14:58    Reply

    Гарний рецепт. Швидко і смачно можна самому зробити без підготовки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  Your rating was