Рис басматі з родзинками та прянощами по-індійські

  • Cook Time
    75min
  • Для 4х
  • User Review: no comments
  • User Rating:
Add to Favorite

Recipe Overview

  • Recipe typeГарніри
  • Difficulty levelСередній
  • ServingsДля 4х

Nutritions

  • Енергія 143
  • Білок 2
  • Жири 2
  • Вуглеводи 28

Ingredients

Кількість порцій:
  • Рис басматі 350гр
  • Вода 700мл
  • Родзинки 150гр
  • Імбир 20гр
  • Каррі 2.5гр
  • Кленовий сироп 20мл
  • Кориця 2.5гр
  • Куркума 2.5гр
  • Лавровий лист 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 140гр
  • Морська сіль 2.5гр
  • Оливкова олія 1.5стол.л.
  • Часник 2зубч.

Steps

  1. Родзинки потрібно заздалегідь замочити в теплій воді.
  2. Промийте рис. Робити це потрібно ретельно - поки вода не почне текти абсолютно прозорою.
  3. Викладіть басматі в каструлю середнього розміру, потім додайте лавровий лист, морську сіль та оливкову олію (1 ч. л.)
  4. Залийте рис водою , перемішавши, доведіть до кипіння. Зменште вогонь, накрийте кришкою каструлю. Варіть басматі 15 хвилин.
  5. Зніміть каструлю з вогню, приберіть лавровий лист, а рис акуратно перемішайте вилкою (начебто збиваючи). Накрийте кришкою каструлю, залиште на 10 хвилин.
  6. Почистіть і дрібно наріжте цибулю. Чищений від лушпиння часник подрібніть. Корінь імбиру потріть.
  7. Родзинки відкиньте на друшляк, промийте кип'яченою водою, потім дайте їй стекти. Можна ізюм навіть злегка віджати.
  8. Розігрійте сковороду з оливковою олією, що залишилася, викладіть в неї цибулю.
  9. Додайте до цибулі часник, імбир, корицю, куркуму і каррі. Перемішайте і тримайте на вогні 1 хвилину.
  10. Родзинки перемішайте з кленовим сиропом, викладіть у сковороду до цибулі та спецій.
  11. Тепер потрібно додати в сковороду рис партіями, щоразу добре, але акуратно перемішуючи. Потримайте рис на вогні ще півхвилини, вимкніть нагрівання. Басматі з родзинками та прянощами готовий - можна насолоджуватися!

Recipe Description

Similar recipes

Cook Time: 1 hours

Гарніри

Cook Time: 1 hours

Гарніри

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  Your rating was